3 april, Cadiz, Sevilla, Spanje - Reisverslag uit Cádiz, Spanje van Marianne en Job Zwan - van der Vleuten - WaarBenJij.nu 3 april, Cadiz, Sevilla, Spanje - Reisverslag uit Cádiz, Spanje van Marianne en Job Zwan - van der Vleuten - WaarBenJij.nu

3 april, Cadiz, Sevilla, Spanje

Door: Marianne en Job

Blijf op de hoogte en volg Marianne en Job

04 April 2015 | Spanje, Cádiz

We kwamen vroeg aan in Cadiz, rond 6:30 uur. Het was nog donker. Wij gingen met de bus van half 8 naar Sevilla, meer dan 100 km naar het noorden. De zon kwam op rond 8 uur.
Sevilla is een prachtige stad. Wij hebben het prachtige Pontius Pilatus paleis bekeken, met schitterende Moorse architectuur, mozaïeken en inrichting. Verder veel gewandeld door de nauwe straatjes. De stad was erg rustig, de meeste winkels waren dicht. Het was Goede Vrijdag, en dat wordt goed gevierd in het katholieke Spanje. Grote optochten en vieringen in de open lucht, en ook vandaag waren wij getuige (op afstand) van de traditionele boetprocessies en optochten. Het bezoek aan de (ontzettend) grote kathedraal. Het koninklijke paleis, het Alcatraz, was voor publiek gesloten, omdat de Spaanse koning dit weekend daar verblijft. In plaats daarvan zijn we naar het Plaza de España gelopen, met een mooie parkaanleg en mozaïek tableaus van alle Spaanse steden.
Door een technische storing met de bus, en ook wat valpartijen tijdens de wandelingen over de gladde keitjes in de binnenstad, waren we een half uur laat bij de ms Rotterdam. Direct na het inschepen vertrokken we naar Southampton. Daar, op maandag 2e paasdag, gaan de meeste gasten van boord, op weg naar huis: Amerika, Canada, Australië en Engeland. Dan nog een dag en dan zijn we in Rotterdam

• 04 April 2015 - 13:12

Fred Van Der Vleuten:

Dag Wereldreizigers Job/Marianne,

de laatste etappe, de mentale omschakeling naar Nederland en thuis: goede
    afsluiting gewenst!
    En juist in Spanje, Sevilla was vroeger dus een vredig samengaan van Islam,
    Jodendom en Christendom. Een wederzijdse stimulering van verschillende
    culturen waarvan we nu nog veel kunnen leren.

• 04 April 2015 - 13:20

Marie-José:

Hoi, hoi,
    Niet ernstig gevallen???

• 04 April 2015 - 13:21

Marie-José:

Het ging weer te snel!!
    Nu is het echt aftellen!
    Goede vaart nog deze laatste dagen en tot dinsdag!
    Groetjes.
    Marie-José