21 maart, op de Rode Zee.
Door: Job en Mariannee
Blijf op de hoogte en volg Marianne en Job
22 Maart 2015 | Oman, Şalālah
op een soms wat ruwe zee met schuimkoppen. Maar toch erg warm.
Sinds we aan boord gingen, nu 4 weken geleden nog steeds prachtig weer, en geen regen of stroom gehad. En de ms Rotterdam vaart heerlijk rustig, ook op topsnelheid.
Erg is nog steeds uitkijk en een nachtwacht op de vier hoeken van het schip met het oog op mogelijke kapers. Dat gaat zo door tot na het Suez kanaal.
Een normale zeedag met bridgecursus, dansles en lezen of zonnen.
In de ochtend nog een interessant koffiegesprek met de veiligheids- en gezondheid officier (rang: stafkapitein) aan oord.
Om half drie mislukte helaas het Face-timen met Mierlo.
De server en het internet op de ms Rotterdam zijn hopeloos slecht en erg duur voor wat het biedt.
Dus hebben we maar getelefoneerd met de vaste telefoon. Ook erg duur.
Het diner was weer formeel, en wij zijn uitgenodigd om met Glenn en Linda uit Vancouver, Canada (ons bridgepartners) gezamenlijk te dineren.
Daarna hebben we een uurtje geoefend met bridgen, voornamelijk het bieden.
Vannacht wordt de klok weer een uur terug gezet, en nu zijn we nog maar 1 uur vóór op Europa.
22 Maart 2015 - 10:30
Antoine En Thea:
Hoi Job en Marianne,
Wat leuk om te lezen dat jullie je zo goed vermaken op de boot.
De bridgers in Mierlo en omgeving kunnen hun boeltje wel inpakken.Die kunnen niet op tegen jullie als profs.Nog veel plezier en genieten maar.
Groetjes Antoine en Thea -
22 Maart 2015 - 13:05
Karin:
Wat is bridge toch een pra htig spel. leuk om met Canadezen het spel te spelen.
three no trump?
Four haerts
Four spades? En five diamonds?
Hoe benoem je de klaveren?
Veel plezieren lieve groetjes
Karin
22 Maart 2015 - 19:39
Marie-José:
Hoi, hoi,
Jammer van FaceTime . Volgende keer beter en anders de mail!
Leuk dat jullie bridgen!
Groetjes.