4 maart, Port Klang en Kuala Lumpur
Door: Job en Marianne
Blijf op de hoogte en volg Marianne en Job
06 Maart 2015 | Maleisië, Kuala Lumpur
Een rustige reis, op een vlakke zee naar de eerste stopplaats in Maleisië. Port Klang is de haven die het dichtst bij Kuala Lumpur ligt. Daar is een grote cruiseterminal aangelegd, maar er wordt volgen onze gidsen weinig of geen gebruik van gemaakt. Het gehele project rond de cruiseterminal is mislukt. Maar het ziet er wel mooi uit, en het is voor ons een mooie stop om de Twin-Towers ( = Petronas-towers) in de hoofdstad van Maleisië te bekijken. We zijn er niet in geweest, wel hebben we dit iconische gebouw vanuit een van de hoogste TV-torens ter wereld bekeken, vanaf het observatieplatform op bijna 300 meter hoogte. Met daarnaast een prachtig uitzicht over de gehele stad. Maar voor we daarheen gingen, hebben we eerst met de bus een hele grote grot bezocht, met ruimten zo hoog als een kathedraal. Wel moesten we eerst een hele hoge trap met 272 treden beklimmen, en in de grot nog zo n 50 treden om een in die grot gebouwde Hindoe-tempel te bekijken. De door natuurlijke werking van water gevormde ruimtes in de kalkrotsen waren enorm, en in het dak waren natuurlijke gaten (vroegere instortingen) die mooi licht gaven op de tempel en beelden (en de zeer vele, soms hinderlijke, apen).
De excursie duurde best lang. We waren rond 5 uur in de middag weer op de Rotterdam. Daardoor misten we de kookcursus waarin we geleerd hadden kunnen hebben hoe we een chocolade-broodpudding hadden kunnen maken met de bijpassende vanille-roomsaus. Dit is een van de dagelijkse heerlijkheden uit de keuken van de ms Rotterdam. Wellicht wordt deze cursus nog eens herhaald.
Na het heerlijke diner een leuke show met oude Motown-hits uit de jaren 50 en 60, gezongen door Bobby Brooks Wilson (wij kenden hem niet), maar voor de Amerikanen aan boord toch wel een bekende hij is de zoon van wijlen Richard Wilson, een oude makker van Elvis Presley en Fats Domino
Een erg leuke avond!
06 Maart 2015 - 14:23
Ans Den Haan:
Beste Job en Marianne,
stiekem reis ik al ongeveer twee weken digitaal met jullie mee nadat ik bij toeval jullie pagina vond bij het googlen. Onze dochter Yvonne is ACOM (Assistant Culinary Operations Manager) aan boord van de Rotterdam en ik las dat ze al kennis heeft gemaakt met jullie.
Wat fijn dat jullie zo genieten van deze reis. Yvonne schreef me dat de aanleiding voor deze reis jullie 25-jarig huwelijk is. Van harte gefeliciteerd!
En wat de gemiste kookcursus betreft: aan boord zijn kookboeken te koop met al die overheerlijke recepten.
Ik wens jullie nog heel veel plezier en wie weet heeft Yvonne nog wat leuks voor jullie in petto.
Hartelijke groet,
Ans den Haan -
06 Maart 2015 - 22:32
Marie-José:
Hoi,
Kuala Lumpur is een gigantische stad hé
Fijn dat jullie zo genieten!
Groetjes
Marie-José -
08 Maart 2015 - 22:41
Ruud De Haan:
Geweldig om jullie (weder-)varen te ervaren. De boot is een mooie locatie om zeemansliederen ten gehore te brengen, lijkt me zo??? Groeten en houdt beiden zeebenen, Yvonne en Ruud de Haan (geen familie van de aan boord werkzame Yvonne, anders waren we regelmatig op familiebbezoek!)