3 maart, Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Marianne en Job Zwan - van der Vleuten - WaarBenJij.nu 3 maart, Singapore - Reisverslag uit Singapore, Singapore van Marianne en Job Zwan - van der Vleuten - WaarBenJij.nu

3 maart, Singapore

Door: Job en Marianne

Blijf op de hoogte en volg Marianne en Job

03 Maart 2015 | Singapore, Singapore

Vandaag gingen ca 350 personen van boord, op weg terug naar huis, in Europa, maar ook en vooral Australië. Zo n 500 mensen komen aan boord voor de reis naar Southampton en Rotterdam. Het verlaten van het schip, volgens een vaste procedure, met nummertjes duurt ca 90 minuten, van ca 8.15 uur tot 9.45 uur. Pech, als je in een van de laatste groepen zit!
Marianne en ik hebben geboekt voor een korte trip in Singapore langs alle oude en nieuwe monumenten. Ik herkende nog het een en andere, maar in 30 jaar is er ontzettend veel verdwenen, maar ook zijn er veel indrukwekkende gebouwen met soms uitzonderlijke architectuur bijgekomen. En china-town, india-town en arab-town bestaan nog, al zijn het de laatste (gerestaureerde) restanten.
Na terugkeer aan boord hadden we om 4 uur in de middag een safety drill: van te voren goed aangekondigd wisten we wat we moesten doen bij het alarm toen dat klonk. Allemaal naar de life-boat stations, en wachten op een overzicht van alle veiligheidsinstructies, hoe om te gaan met de reddingsvesten, enz. enz. Yvonne de Haan is de commandant van onze reddingsboot no 7.Leuk om haar weer te ontmoeten in deze hoedanigheid. Zij staat haar mannetje!!!!!
We zijn ruim 90 minuten te laat vertrokken vanuit Singapore, omdat niet alle passagiers alle veiligheidsregels en douanefaciliteiten hadden gevolgd. Op zich geen probleem, dat tijdsverlies, omdat er altijd een ruime marge is om verloren tijd in te halen voor de volgende bestemming. Maar we vroegen ons wel af wie dat nu wel zouden zijn geweest. Een paar chinezen dus, die de omroepberichten niet hadden begrepen…. Waarschijnlijk ook diegenen die niet bij de veiligheidsoefening op het sloependek zijn geweest.
In de avond een leuke show met zang en dans.

• 03 Maart 2015 - 13:22

Marie-José:

Aan Singapore denk ik altijd aan een orchidee!
    Al ons geld op!
    Groetjes
    Marie-José

• 04 Maart 2015 - 16:42

Paula En Huub:

Zo, wij zijn weer bijgelezen. Een boeiend verslag. Volhouden dus, ook al hebben jullie problemen met het internet. Wij blijven jullie volgen!!!!

• 05 Maart 2015 - 11:07

Fred:

Hoi Vaarders Job en Marianne,

De grote boottocht is dus echt begonnen, kunnen jullie zwemmen? Hebben jullie eventueel extra maatregelen genomen bij een zinkend schip? Een oefening zoals deze heeft tevens de hoop dat alles goed gaat! Maar in het geval dat, is enige vaardigheid handig. Gezien het gezelschap kunnen jullie verschillende talen gaan oefenen, vooral Engels?

Groetjes

• 05 Maart 2015 - 13:35

Eric:

Leuk om jullie belevenissen te lezen. Klink erg goed allemaal (op de Wifi na dan)
    Nog veel plezier, mooi indrukken en een leuke tijd gewenst.

Groeten,
    Eric